Hachis grand-mère

Het recept dat ik voor deze keer heb uitgekozen, is lekker voor op een van de komende wat koudere avonden. Schrik niet: ik gebruik een pakje met kant-en-klareaardappelpuree. Ik zat een keer in tijdnood en dit leek me een goede oplossing. Bleek ook zo te zijn!

Ingrediënten:

  • 500 gr. gehakt half-om-half
  • 150 gr. gekookte hamblokjes
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • 1 bosje peterselie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ½ dl. sterke runderbouillon
  • 1 pakje aardappelpuree met kaas

Bereiding:

  • Maak allereerst de puree zoals op de verpakking  beschreven.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • Maak de bouillon van een blokje of kuipje. Roer de tomatenpuree en de fijn gesneden peterselie door de bouillon.
  • Bak het gehakt rul en bruin aan. Voeg de ui, de champignons en de knoflook toe en laat even meebakken. Voeg ook de hamblokjes erbij en laat ongeveer 2 minuten op laag vuur sudderen.
  • Doe de bouillon er dan bij.
  • Leg alles in een ovenschaal en spatel de aardappelpuree er overheen.
  • Strooi de paneermeel erover en leg hier en daar een klontje boter.
  • In de oven op 200 graden 15 minuten laten gratineren.

Smakelijk eten!!!!

Coby Klomp

 
 
 
menu