Coq au Riesling

 

De winterkou is intussen alweer achter de rug en de lente komt al in beeld. Toch zal het onderstaande recept hier niet slechter om smaken. Het is niet moeilijk om te maken, maar het effect en het resultaat mag er zijn!!

 

 

Ingrediënten:

  • 8 kippendijen of 4 kippenbouten
  • 250 gr. champignons
  • 3 laurierblaadjes
  • Olijfolie
  • 1 prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pakje spekblokjes
  • Peper en zout
  • 1 fles Riesling (wijn)

Bereiding:

  • De prei schoonmaken en in ringen snijden
  • De kip inwrijven met peper en zout
  • In een braadpan olijfolie heet laten worden en de spekblokjes en aanbakken
  • Dan de kippenbouten erbij aanbraden
  • De prei toevoegen evenals de knoflook
  • Even laten sudderen.
  • Tot slot de fles wijn en de laurierblaadjes toevoegen
  • Ongeveer 40 minuten laten pruttelen

Met veel dingen te combineren, maar als ik een suggestie mag doen: Lekker met aardappelpuree en sperzieboontjes!

Extra opmerking: Kinderen mogen dit ook eten want de alcohol van de wijn verdampt dus alleen de smaak blijft over.

Smakelijk eten!!

Coby Klomp

 
 
 
menu