Chocolade Modder

Deze heerlijke verwennerij is een combinatie van volkorenbiscuits en chocolade. Het recept is goed te maken door kinderen, maar wel met een beetje begeleiding van een volwassenen. Dit is smullen en genieten voor groot en klein, chocosmakelijk!


Benodigdheden:

  • 4 papieren cakevormpjes

  • deegroller

  • 75 g. volkorenbiscuits

  • 75 g. boter

  • 75 g. pure chocolade

  • 2 el. schenkstroop

  • 1 middelgroot ei, geklopt

  • enkele druppels vanille-essence

Uitleg:

  • Doe de biscuits in een plastic zak. Sluit de zak. Verkruimel de koekjes met een deegroller.

  • Smelt 30g. boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur en meng de verkruimelde biscuits met de boter.

  • Zet vier papieren cakevormpjes in een cakevorm. Verdeel het biscuitmengsel over de vier vormpjes en duw het mengsel goed aan op de bodem en zijkanten met de achterkant van een theelepel.

  • Zet 20 minuten in de koelkast zodat de biscuit stevig wordt.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (stand 3-4).

  • Doe de resterende boter, pure chocolade en stroop in een schaal en verwarm al roerend au bain marie tot de boter en chocolade zijn gesmolten. Neem de kom van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.

  • Roer het ei en de vanille-essence door het mengsel.

  • Schep het chocolademengsel over de biscuitbodem en bak 20 minuten. Laat 10 minuten afkoelen.

  • Smelt intussen de witte chocolade au bain marie en schenk over de cakejes. Succes en veel plezier!!!

 
 
 
menu