BOEK: Vergeving

Ik kijk graag naar het tv-programma 'De Wandeling', gepresenteerd door de KRO-schoonheid Hella van der Wijst. Onlangs was daar echter een aflevering die mij bijzonder raakte. Steven van der Hoeven kwam er vertellen over zijn jeugd.

255 bladzijdes later

De jeugd van Steven van der Hoeven bleek, door misbruik, een hel te geweest. Ik denk bij christelijke mensen vaak: In jouw religie speelt vergeving toch zo'n grote rol? Waarom kun jij je belager dan niet vergeven? Anders dan meestal in 'De wandeling' stelde Hella ditmaal echter niet alle vragen die ik mij stelde bij het onderwerp. Dus moest ik het door Van der Hoeven over zijn ervaringen geschreven boek wel lezen, hoewel ik inmiddels een hekel had gekregen aan lezen an sich. Maar, vier uur en 255 pagina's later, moest ik wel een conclusie trekken: ik zou het mijn verkrachter waarschijnlijk ook niet hebben vergeven.

Als een trein

Van der Hoeven schrijft als een trein - en dan niet altijd over de meest verheffende dingen in het leven - en ik was tot tranen toe geroerd door zijn verhaal. Ja, van deze meneer wil ik wel vaker iets lezen. Zolang het niet over voetbal - zijn hoofdinteresse en mijn voornaamste onderwerp van ergernis - gaat. Echter; wie weet, misschien maakt zijn pen en hernieuwde passie zelfs dat onderwerp wel boeiend.

Stefan Pietersen

 
 
 
menu