Enkele plekken vrij zorgboerderij

In buitengebied aan de slag

Zorgboerderij De Heibloem bevindt zich in het buitengebied van Spoordonk aan de rand van natuurgebied De Kampina. Er wordt dagbesteding geboden aan mensen met een psychische beperking zoals autisme, adhd, enzovoorts. Deelnemers kunnen in de frisse buitenlucht aan de slag bij een diervriendelijke konijnenfokkerij, een paardenpension of in een grote moestuin met kweekkas. Ook het verzorgen van het diverse kleinvee zoals cavia's, kippen en honden of het verrichten van onderhoudswerkzaamheden in het aangrenzend waterwingebied kan tot de taken behoren.

Persoonlijk zorgplan

Bij het aanbieden van al deze activiteiten wordt uitgegaan van de individuele wensen, mogelijkheden en eventuele beperkingen van de deelnemers. In een persoonlijk begeleidingsplan wordt vastgelegd aan welke doelen gewerkt gaat worden. Elke deelnemer heeft zijn eigen beweegredenen om te kiezen voor de boerderij. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van zinvolle dagbesteding, het opbouwen van sociale contacten, het genieten van en het ontspannen door uitvoeren van boerderij-activiteiten of het ontlasten van de thuissituatie.

Meer weten?

De organisatie van zorgboerderij De Heibloem is in handen van Zorgmed, een particulier thuiszorgbureau. Buro MAKS werkt in de regio Zuidoost-Brabant nauw samen met deze organisatie. Zorgmed werkt voornamelijk met financiering via een Persoonsgebonden Budget (PGB), maar ook Zorg In Natura (ZIN) is bespreekbaar. Voor meer informatie kunt u ook kijken op: www.zorgmed.nl. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met Zorgmed (0499) 57 71 49 of met Buro MAKS (013) 513 43 21..

 
 
 
menu