Eerste stadium van psychose

Hoe sneller iemand behandeld wordt voor psychoses, hoe beter de prognoses. Het AMC zet een voorlichtingscampagne in om het grote publiek hierop te wijzen. De indrukwekkende film 'Als alles bijzonder wordt' geeft de kijker een indruk van hoe het is om een psychose te ondergaan.

Campagne

Het project in Amsterdam heeft de naam Tijdige Onderkenning Psychoses (TOP). TOP wil kennis over psychoses vergroten onder professionals, hulpverleners, jongeren en het grote publiek. De campagne bestaat onder andere uit een site, trainingen, posters, boemerangkaartje en een indrukwekkende film.

Verstrikt in waanbeelden

In de film 'Als alles bijzonder wordt' is te zien hoe een jongen verstrikt raakt in waanbeelden. De jongen, gespeeld door Gouden Kalf-winnaar Robert de Hoog, krijgt hallucinaties en ervaart dan een aantal spannende gebeurtenissen. De kijker ziet zo waar hij alert op moet zijn als het gaat om vroeg herkennen van kenmerken van psychoses. Wanneer gaat somberheid en achterdocht te ver? Het gaat in de film om het zo realistisch mogelijk weergeven van die grens.

 
 
 
menu