"Steeds weer inspelen op veranderingen"

Ingeborg Klijn is medewerker van de Cliëntenadministratie van Buro MAKS. Ze zorgt ervoor dat van alle cliënten een geldige indicatie beschikbaar is. "Ik ben toevalligerwijs in de zorg gerold. Dat komt goed uit, omdat ik graag mensen help."

Ingeborg zit vooral veel achter de computer. Meer contact met cliënten zou ze best willen, maar maatschappelijk werker worden, daar zou ze niet voor in de wieg gelegd zijn. "Ik ben veel te gevoelig. Ik zou het werk mee naar huis nemen." Ze is een sociaal type. Ingeborg heeft graag vrienden om haar heen. Ze onderneemt met hen gezellige dingen, zoals uitgaan, uit eten, naar festivalletjes, schouwburgbezoek.
In haar vrije tijd doet ze graag aan hardlopen, maar dat is er de laatste tijd niet van gekomen vanwege een blessure. Ze hoopt dit weer spoedig op te kunnen pakken.

Gemotiveerde medewerkers

Na een secretaresse-baan bij het CZ kwam ze, via een positie bij het RIBW twee jaar geleden bij Buro MAKS werken. Ze vindt haar werk leuk om een aantal redenen: “Ik vind het vooral leuk om al dat uitzoekwerk te doen; afwisselend. Het bevalt me dat hier veel jonge, gemotiveerde mensen werken. Ik vind de flexibele werktijden ook prettig.” "Ik vind het belangrijk om graag naar mijn werk te gaan. Als dat niet zo is, dan zou ik een andere werkgever kiezen." Haar baan heeft soms mindere kanten: "Regelmatig loop ik achter de feiten aan. Dan hebben cliënten hun papieren niet of niet op tijd in orde. Vaak heeft men niet in de gaten dat zorg ook betaald moet worden."

Regelmatig switchen

Ze ziet nadelen en voordelen bij de afschaffing van het PGB, zoals verwacht in 2014: "Voor mensen die verschillende zorgaanbieders hebben, is PGB een handige manier om zorg in te kopen. Maar het regelmatig switchen van financiëringsvorm is administratief gezien onhandig. Het nadeel van het PGB is verder dat je er minder zorg mee kunt inkopen dan met ZIN en dat het fraude-gevoelig is. De huidige wijzigingen in de zorg, brengen veel veranderingen binnen Buro MAKS met zich mee.”We moeten er steeds weer op inspelen.” Maar Ingeborg ziet in de toekomst als optimist de zon vooral "schijnen."

Stefan Pietersen

 
 
 
menu