Stilstand is achteruitgang

Een wijs mens zei ooit: “Stilstand is achteruitgang.” En hoewel ik vaak zou willen dat dingen bij het oude zouden blijven, zit hier vaak ook wel een kern van waarheid in. Voor ons is de tijd gekomen voor een paar veranderingen. Zo krijgt de Cliëntenraad een andere ondersteuner vanuit Buro MAKS. Ook moeten we zien in te springen op aankomende bezuinigingen.

Nieuwe ondersteuner

Ilona heeft als onze ondersteuner altijd precies gedaan waar wij als Cliëntenraad behoefte aan hadden, namelijk altijd aanwezig zijn als het nodig was zonder zichzelf of haar meningen op te dringen. Hierdoor is een zeer plezierige samenwerking ontstaan, waar ik persoonlijk met heel veel genoegen op terugkijk. De ondersteuning die Ilona ons gaf, bestond naast het regelen van hele praktische zaken ook uit luisteren als ik na een moeilijke dag of vergadering eventjes mijn hart wilde luchten.
Na een korte zoektocht naar een nieuwe ondersteuner vonden we Marc. Ik kende Marc al van MAKSactief en wist dat we meteen een heel goede hadden. Ik heb Marc leren kennen als een gedreven persoon met onnoemelijk veel enthousiasme en energie. Inmiddels hebben wij de eerste vergadering achter de rug en wij hebben daar een goed gevoel aan overgehouden.

Bekaaid vanaf

Daarnaast komen er andere veranderingen op ons af. De plannen van het kabinet zijn bekend. Laten we eerlijk zijn: wij als cliënten komen er nogal bekaaid vanaf. Veel kortingen op uitkeringen en hulp. Veel extra eigen bijdragen. Wij zijn en blijven zowel lokaal als landelijk ons inzetten om de effecten van deze maatregelen tot een minimum te beperken. Graag horen we ook van jou wat al deze maatregelen voor jou persoonlijk inhouden en waar je problemen ondervindt. Ik kan je niet beloven dat ik de oplossing heb, maar hoe meer we weten, hoe beter we voor jullie als cliënten kunnen opkomen.

Spannend

Al die veranderingen, daar moeten we aan wennen. Natuurlijk vergelijk je het nieuwe met het oude, maar zolang je maar blijft bedenken dat verandering, hoewel soms spannend, ook heel goed kan zijn, is dat helemaal niet erg.

 

Cliëntenraad

Voorzitter Eelco de Gooijer

www.clientenraadburomaks.nl

Turn on JavaScript!

(06) 57 70 73 64

 
 
 
menu