Thema-Clubs T-Care en Prokino

Ben jij 12 jaar of ouder en houd je van sportieve of creatieve activiteiten? Dan zijn de thema-clubs van Prokino en T-Care misschien wel iets voor jou!

Met groot succes organiseert T-Care een aantal leuke activiteitenclubs op zaterdag in de regio Zeeland. De clubs zijn bedoeld voor jongeren van 12 jaar en ouder met een psychiatrische diagnose (bijv. ADHD/Autisme) en/of licht verstandelijke beperking.

Volop keuze in activiteiten

Er zijn twee typen themaclubs: Actief/Sportief en Creatief/Educatief. Voorbeelden van activiteiten zijn: sport, spel, creatieve activiteiten, museumbezoek, bioscoop, workshops, tochtjes enzovoorts. Binnen het uitvoeren van deze activiteiten komen onder andere de volgende doelstellingen aan de orde:

  • in contact komen met leeftijdsgenoten;

  • leren samenwerken en -spelen met anderen;

  • aanleren en verbeteren van sociale vaardigheden;

  • verbetering van je zelfredzaamheid;

  • ontspanning voor het kind en ontlasting van de thuissituatie.

Waar en wanneer

De themaclubs staan onder leiding van een ervaren verpleegkundige en/of groepsbegeleider. De groepsgrootte bedraagt maximaal acht deelnemers. De clubs komen om de week op zaterdag bijeen. De themaclubs beginnen om 11.00 uur en eindigen om ca. 16.30 uur. Deelnemers verzamelen zich per regio op bepaalde opstapplekken. Deelname aan een themaclub kan bekostigd worden vanuit PGB of AWBZ-Zorg in Natura (ZIN). Het kost twee dagdelen (+/- 116 euro) per keer. Voor meer informatie en/of aanmelding kun je bellen of mailen. (0113 - 63 90 70 of Turn on JavaScript!. Een intakeprocedure hoort bij de aanmelding.

 
 
 
menu