Weekendje MAKS (Met Andere Kinderen Samen)

Vanaf 2014 organiseert Buro MAKS logeerweekenden voor kinderen in de basisschoolleeftijd, met een psychiatrische beperking en een normale begaafdheid.

In de bossen van Oisterwijk, is een sfeervolle recreatiewoning ingericht voor een ‘Weekendje MAKS’ (Met Andere Kinderen Samen). De woning biedt ruimte voor een vaste groep van maximaal 7 kinderen, die 1 of 2 keer per maand kunnen komen logeren. De begeleiding bestaat uit 3 vaste medewerkers.

De logeerweekenden zijn enerzijds gericht op ontlasting van het gezinssysteem. Doordat de - soms – intensieve zorg even uit handen wordt genomen van de opvoeders, kan de balans tussen draagkracht en draaglast binnen het gezin herstellen.

Anderzijds biedt een ‘Weekendje MAKS’ kinderen de gelegenheid om een leuke en ontspannen tijd met anderen te hebben. Gedurende het verblijf worden er activiteiten georganiseerd en uitstapjes gemaakt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het aanleren en versterken van vaardigheden.

De logeerweekenden worden aangeboden in de vorm van Zorg In Natura (ZIN) voor kinderen die woonachtig zijn in Midden en Noord-Oost Brabant. Voor meer informatie kunt u een modulebeschrijving downloaden (nog niet beschikbaar) of contact opnemen met kantoor.

 
 
 
menu